Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ένα επίκαιρο ποίημα και μια μεγάλη χάρη!

Περί μεταμφιέσεων

Όταν διαβεί το καρναβάλι
Μια χάρη θα’θελα και μόνο:
Κανείς την μάσκα του μην βγάλει
Να την φοραει όλο τον χρόνο.

Και οι πολίτες κι οι αφεντάδες
Του τόπου αυτού-μπα σε καλό τους-
Λιγότερο είναι μασκαράδες
Σαν κρυβουνε το πρόσωπο τους.

Από το βιβλίο του Δημήτρη Ε. Σολδατου ‘‘Nobel λογω ατεχνίας.’’
Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε τους ‘‘νέους’’ μας ποιητές ,έχουν πολλά να μας πουν… περάστε στα ενδότερα να πούμε δυο λόγια. Σας ευχαριστώ.

2 σχόλια:

  1. Αυτή την στιγμή που γράφω αυτά τα λόγια βλέπω στο site 18 αναγνώστες και περίπου 3000 στην επισκεψιμοτητα. Δηλαδή περίπου 300 άτομα την ημέρα επισκέπτονται το site αυτό. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο η ιδέα αυτού του blog, έτσι και παίρνω το θάρρος να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Τα θέματα που έχουν θίξει όλοι όσοι γράφουν και σχολιάζουν είναι μείζονος σημασίας και χρήζουν την προσοχή όλων. Έχουν προταθεί αρκετές ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων από όλους και εδώ θα’θελα να ζητήσω την χάρη από τους υπόλοιπους πέρα από αυτούς τους 18 που γράφουν και σχολιάζουν. Θα’θελα σας παρακαλώ να πείτε ένα σχόλιο, ένα μπράβο αν νομίζετε ότι αξίζει σε κάτι η έστω ένα γεια. Αυτό θα μας δώσει περισσότερη δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε. Μην μένετε πίσω από τον υπολογιστή σας κάντε ένα βήμα παραπάνω.
    Δείξτε μας ότι υπάρχετε και ότι ενδιαφέρεστε. Αυτός ο τόπος δεν είναι ούτε δικός μας ούτε δικός τους. Αυτός ο τόπος ανήκει στους επόμενους και είναι χρέος μας να τον παραδώσουμε καλύτερο απ’ότι τον παραλάβαμε. Μην γίνουμε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα. Φωνάζουμε αλλά η φωνή μας δεν θα ακουστεί. Πρέπει τα 18 άτομα να γίνουν 1000 για να καταλάβουν ότι υπάρχουμε και ότι απαιτούμε τα αυτονόητα.
    Έστω ένα ΓΕΙΑ….
    Συγχωρέστε το πάθος μου αλλά αυτά που λέγονται στο site αυτό είναι τόσο σωστά και τόσο αναγκαία που με συνεπαίρνει.
    Σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ποπολάρε, καταλαβαίνω και ζω κι εγώ την ανησυχία σου αυτή για την επιτυχία αυτού του blog. Βρήκα όμως σήμερα στα e-mail μου ένα άρθρο ενός αναγνώστη μας, ο οποίος έκανε αυτό το βήμα παραπάνω. Το δημοσιεύω άμεσα λοιπόν και με ιδιαίτερη χαρά κι ελπίζω κι άλλοι να ακολουθήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή