Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Φαράγγι Μέλισσας (του κ. Κούρτη Γιώργου)

Το άρθρο αυτό εστάλη στο greenlefkas από τον κ. Κούρτη Γιώργο.


Στο φαράγγι της Μέλισσας , λίγο έξω και βόρεια από το χωριό Κάβαλος, θα βρείτε ένα δίκτυο μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών. Εδώ, στην περιοχή της Μέλισσας, σώζονται ερείπια μικρών οικισμών, παλιοί νερόμυλοι, πολλά πέτρινα γεφύρια, πηγάδια και πηγές, όπως αυτή της «Σπηλιάς» απ' όπου αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και ο επισκέπτης μπορεί να ξεδιψάσει, να ξεκουραστεί και να γαληνέψει.

Θα φτάσετε εκεί, φεύγοντας απ' την πόλη της Λευκάδας, αφού πάρετε τον επαρχιακό προς τον Δήμο Σφακιωτών. Διανύοντας 6 χιλιόμετρα θα φτάσετε εκεί που ο Δήμος Σφακιωτών κατασκεύασε το Μνημείο για την εξέγερση των χωρικών κατά της Αγγλικής Προστασίας τον Οκτώβρη του 1819 τότε θα στρίψετε δεξιά στον ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο και θα διασχίσετε μια διαδρομή μέσα σε θαυμάσιους ελαιώνες. Μετά από 3 χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τον Αγροτικό χωμάτινο δρόμο μια υπέροχη διαδρομή 2 χιλιομέτρων που θα μας οδηγήσει στην είσοδο, του φαραγγιού της Μέλισσας.
Εκεί βρίσκεται ένα πέτρινο γεφύρι και η «Σπηλιά» η οποία είναι «σκαμμένη» φυσικά σε ένα τεράστιο βράχο. Εκεί θα δούμε και την ονομαστή ομώνυμο πηγή που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και μπορείτε να ξεδιψάσετε και να ξεκουραστείτε.

4 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε τον κ. Κούρτη για το άρθρο αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι πραγματικά μια πολυ ομορφη διαδρομή όπου έχουν γίνει και αφιερώματα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Το greenlefkas θα επισκεφθεί το φαράγγι της Μέλισσας και θα φιλοξενηθεί στο blog μας με ακόμα πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλησπέρα :-)

  έκανα πρόσφατα μια σύντομη επίσκεψη στο φαράγγι της Μέλισσας αλλά δεν προχώρησα και πολύ μέσα :-(

  ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου απέχει η γέφυρα από την είσοδο (;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατι ονομαστηκε φαραγγι της μελισσας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή