Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού στην Βασιλική Λευκάδας


Ακουλουθεί το Δελτίο Τύπου.

3 σχόλια:

  1. Τo Hellenic Underwater Times σε συνεργασία με τον Δήμο Απoλλωνίων Λευκάδας, διοργανώνουν καθαρισμού βυθού στην ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής Λευκάδας στις 12 έως και 14 Ιουνίου 2009.

    Πάνω σε μια πρωτοβουλία του Huts.gr, ο Δήμος Απoλλωνίων δια μέσω του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, Κου Γεώργιου Λογοθέτη, πολύ ευγενικά προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των αυτοδυτών που θα θελήσουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού του βυθού της περιοχής από τα σκουπίδια που κατά καιρούς συσσωρεύτηκαν.

    Για τον σκοπό αυτό λοιπόν, δημιουργούμε λίστα συμμετοχής 30 αυτοδυτών, οι οποίοι θα έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή που όλοι μας πιστεύουμε πως όχι μόνο είναι μια ευκαιρία για τον καθένα μας να ανταποδώσει στην θάλασσα ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τα όσα μας προσφέρει τόσο καιρό, αλλά επιπλέον θα αποδείξει ακόμη μια φορά πως οι Έλληνες αυτοδύτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με τα θέματα περιβάλλοντος, και φροντίζουν να το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

    Ο Δήμος Απολλωνίων, θα μας περιμένει από την Παρασκευή 12 Ιουνίου και πιστεύουμε πως όταν την Κυριακή 14 Ιουνίου θα βγει και ο τελευταίος εθελοντής από το νερό, θα έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια τεράστια αλλαγή στον βυθό, την οποία και φυσικά θα γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

    Ως Huts.gr, ερχόμαστε να προτείνουμε να κάνουμε μια οργανωμένη μετάβαση στην Λευκάδα, και να μισθώσουμε ένα πούλμαν για την μεταφορά μας ώστε όχι μόνο να έχουμε ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι μιας που θα έχουμε πολλά να πούμε τόσοι αυτοδύτες μαζί, αλλά και ο τρόπος που θα μετακινηθούμε να έχει αντίστοιχο χαρακτήρα με την οικολογική αυτή δράση, μιας που θα αποφύγουμε την χρήση τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων που θα χρειάζονταν για να μας μεταφέρουν όλους, μαζί με τους εξοπλισμούς μας.

    Επιπλέον, θα κάνουμε προσπάθειες ώστε να καλυφθούν ακόμα και τα έξοδα μεταφοράς από χορηγίες εταιρειών που έχουν δείξει οικολογική δράση, ώστε να μην επιβαρυνθεί κανένας αυτοδύτης με κανενός είδους έξοδο. Ελπίζουμε το θέμα της χορηγίας της μεταφοράς να καλυφθεί, και φυσικά θα επιλέξουμε την εταιρεία που θα δώσει μεγαλύτερη βάση στον σκοπό για τον οποίο θα θέλαμε να βοηθήσει, παρά στην πιθανή μέγιστη προβολή που θα ήθελε να κερδίσει από την όλη προσπάθεια.

    Εαν για οποιονδήποτε λόγο, δεν εξασφαλιστεί ο χορηγός θα χρειαστεί να συγκεντρώσουμε ενα ποσό προκαταβολής για να κλείσουμε το πούλμαν, οπότε θα ενημερώσουμε όλους όσους εχουν δηλώσει συμμετοχή σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, θα γίνουν επιπλέον συνεννοήσεις με φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, όπως με τοπικούς συλλόγους, καταδυτικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κλπ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν καταλυτικά την όλη προσπάθεια μας.

    Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχουν οι συμμετέχοντες πιστοποίηση καταδυτικής εκπαίδευσης, και να έχουν όρεξη να δουλέψουν για την θάλασσα και να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους αυτοδύτες.

    Και αυτή την προϋπόθεση, νομίζουμε πως την έχουμε όλοι..

    Απευθύνουμε λοιπόν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους αυτοδύτες, είτε είναι μέλη του Huts.gr είτε όχι, και τους καλούμε να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο τους, τα στοιχεία της καταδυτικής τους πιστοποίησης, και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας είτε με προσωπικό μήνυμα σε οποιονδήποτε διαχειριστή-συντονιστή (στην περίπτωση που είναι μέλη του Huts.gr) ή στο mail admin@huts.gr στην περίπτωση που δεν είναι μελη του huts.gr
    (Tα στοιχεία τους θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο ζητούνται).

    Το Huts.gr θα διατηρεί την δημόσια συνολική λίστα συμμετοχών που θα ενημερώνεται το συντομότερο δυνατό από την στιγμή που θα έχουν αποσταλεί τα πλήρη στοιχεία των εθελοντών, στην οποία θα δηλώνονται με το όνομα και το αρχικό γράμμα από το επίθετο τους όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή εκτός της κοινότητας Hellenic Underwater Times, για να έχουμε μια σχετική εικόνα για την διαμόρφωση των συμμετοχών, που όπως είπαμε και με τις μέχρι τώρα συνεννοήσεις μπορεί να είναι μέχρι 30 αυτοδύτες, σε ότι έχει να κάνει με την εξασφάλιση καταλύματος και διατροφής, με την μέριμνα του Δήμου Απoλλωνίων.
    Για κάθε περίπτωση, η λίστα θα μπορεί να ενημερώνεται και μετά την ενδεχόμενη συμπλήρωση των 30 αυτοδυτών, για την περίπτωση που υπάρχει ακύρωση από κάποιον συμμετέχοντα.

    Φυσικά και είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια για μια ημέρα, ή με άλλον τρόπο, εκτός οποιασδήποτε λίστας.
    Πρόθεση μας είναι να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στους αυτοδύτες, οπότε και με αυτο το σκεπτικό θα διαμορφωθεί η λίστα.

    Στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν ενημερώσεις για οποιαδήποτε αλλαγή, πληροφορία και θα χαρούμε να ακούσουμε οποιαδήποτε ιδέα η πρόταση μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια όλων μας.

    Θα χαρούμε να δουλέψουμε, όλοι μαζί!!!


    Hellenic Underwater Times

    ΑπάντησηΔιαγραφή