Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ας πάρουμε όλοι από ένα ποδήλατο γι'αρχή...

Οι βασικοί λόγοι για να παρουμε ποδήλατο στη Λευκάδα:


1. Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.
2. Καλύτερη υγεία.
3. Αποφυγή προστίμων παρκαρίσματος, πεζόδρομου, κλπ, κλπ ακόμη κι αλκοτέστ.
4. Γενικά green και για το περιβάλλον.
5. Σίγουρη εξοικονόμιση χρόνου & χρημάτων.
6. Αν έχεις και το ποδήλατο της φωτογραφίας, πολύ στυλ....!

10 σχόλια:

  1. συμφωνω απολυτα με το φιλο Ευαγγελο και να συμπληρωσω στα θετικα της χρησης ενος ποδηλατου και την αισθητη μειωση της ηχορυπανσης της πολης μας αλλα και την διατηρηση της πολιτιστικης της αισθητικοτητας....το ποδηλατο αποτελουσε ανεκαθες αναποσπαστο μερος της καθημερινοτητας του λευκαδιτη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ηχορύπανση ειδικά με τα μηχανακια εχει παραγίνει. Πολύ σωστά Νίκο... Back to roots με ποδήλατα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Λευκάδα είναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές πολεις που είναι ιδανικές για ποδήλατο.Απόδειξη τρανή οι παπούδες που μετακινούνται με κάτι παλιά ποδήλατα και μάλιστα με ταχύτητα χελώνας.Μια πεταλιά το λεπτό. Τόσο αργά που απορεί κανείς πως δεν πέφτουν.Βέβαια η λατρεία του αυτοκινήτου και μάλιστα με πολλά κυβικά κυριαρχεί και στην πόλη μας. Μιά βόλτα στον Άγιο Μηνά κατά τις 9 το πρωίτο αρκεί για να το επιβεβαιώσει.Μόνο καγκουρώ που κάνουν μεγάλους σάλτους μπορούν να περάσουν ανάμεσα από τα σταθμευμένα κατά τη βούληση του ιδιοκτήτη τους μεγάλα ΙΧ.Ο ένας σταθμεύει στην πόρτα της Τράπεζας κρατώντας θαρρείς θέση στην ουρά με το αυτοκίνητο άλλος παίρνει ψωμί από το φούρνο και πρέπει να είναι κοντά στην πόρτα και μάλιστα πάνω στη στροφή γιατί μπορεί να φύγουν οι φρατζόλες κι άλλος πίνει τον καφέ του στο καφενείο και το θέλει στα πόδια του για να το βλέπει και να είναι σίγουρος πως όλοι βλέπουν το απόκτημα που του εξασφαλίζει(κατά τη γνώμη του πάντα) μια θέση στα ψηλά της μικρής μας κοινωνίας. Και το ποδήλατο; Παρ` ότι δυσκολεύεται να περάσεικυκλοφορεί αρκετά στην πόλη μας και θα μπορούσε και περισσότερο.΄Θα ήταν καλό και πολύ εξυπηρετικό-ειδικά το καλοκαίρι- να υπάρχουν δημοτικά ποδήλατα σε συγκεκριμένους σταθμούς που με μικρό αντίτιμο θα μπορούσε ο καθένας που χρειάζεται να πάρει ένα, να πάει όπου θέλει και να το ξαναφήσειόπου το βρήκε (λέμε να μην το πάρει σπίτι του!!). Θα μπορούσαμε άραγε να λειτουργήσουμε ως Ολλανδοί;; Μεταξύ μας, δεν το πολυπιστεύω.Πάντως δε θά ήταν κακή ιδέα- λέω τώρα- να συνέβαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς σας βρίσκω κι εγώ...πολύ χαίρομαι για την δημιουργία αυτού του μπλόγκ...Μπράβο παιδιά...

    μαζι σας για το ποδήλατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλεια ιδέα παιδιά... Ομώς στα ποδήλατα παρακαλώ πολύ να βάλουμε όλοι κουδουνάκια!!! Τέλος στις κόρνες και στις εξατμίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίκιο έχει η Αιμιλία... Δεν μπορουμε πλεον να ηρεμήσουμε τα μεσημέρια απο αυτούς τους "Ιππότες της ασφάλτου", τους ανεγκέφαλους που έχουν βάλει κόρνες και εξατμήσεις στα ποδήλατά τους! Έλεος πια!!! Αχ Αιμιλάκι μου πόσο σε νιώθω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥ......ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εε... βρέχει ακομα. Μόλις ανοίξουν λίγο οι μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία η ιδέα αυτού του blog μα ακόμα ωραιότερη η πραγματοποίησή του!! Το ποδήλατο εκτός από την εξοικονόμιση χρόνου και χρήματος που προσφέρει, μας φέρνει και πιο κοντά στη φύση! Μια βόλτα με ποδήλατο στη Λευκάδα σε κάνει να παρατηρήσεις και να εκτιμήσεις την ομορφιά της που με το αυτοκίνητο εύκολα προσπερνάς. Αν πετύχεις και το ηλιοβασίλεμα της.....νιώθεις ότι ζεις στο ομορφότερο μέρος του κόσμου! Από εδώ και στο εξής όμως να μην περηφανεύομαστε μόνο για την φυσικά της κάλη (που βρήκαμε έτοιμα) αλλά και για τις δικές μας green παρεμβάσεις που θα καλυτερέψουν την ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή